Universitat Rovira i Virgili

Presentació

El grup de recerca Vitivinicultura de la URV investiguem la influència dels factors de l'ecosistema en el creixement del cep i en la producció i la qualitat del raïm i del vi. Amb l'objectiu de definir l'òptima maduració del raïm, que comportarà més qualitat en el vi, estudiem les respostes fisiològiques de la planta al medi i l'evolució dels compostos de qualitat durant la maduració del raïm. El principal objectiu d'aquesta recerca es centra en la determinació dels compostos fenòlics en el fruit. A més, realitzem microvinificacions i avaluem el resultat en el vi. Les condicions climàtiques influeixen en el creixement de les plantes i també afecte als processos de síntesi d'alguns compostos, sobretot els més sensibles i importants per a la qualitat dels vins negres, els compostos fenòlics.

Les necessitats hídriques constitueixen una altra font d'estudi com a tècnica vitícola que determina el balanç entre producció i qualitat.

El control de plagues i la fertilitat del sòl es una altre àrea d'estudi important: l'objectiu és reconvertí la terra, protegir la vinya depredadors naturals i controlar les males herbes sense utilitzar productes químics.

No deixem de costat endinsar-nos en el coneixement i aprofundiment de la viticultura 4.0: capacitat transformació digital del conreu de la vinya.